Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Изложба представя над сто творби на акад. Светлин Русев в плевенската галерия “Илия Бешков”

Изложба с над сто творби на акад. Светлин Русев ще бъде открита в Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен. Поводът е 90 години от рождението на големия български творец, съобщи за БТА Цвета Кацарова, директор на галерията.

В експозицията ще бъдат представени 96 творби на акад. Русев, които са от фонда на най-голямата плевенска галерия. Почитателите на изящното изкуство ще могат да видят и негови картини от личните колекции на Васил Антонов и Януш Донев.

Ще бъде представена и монументалната живописна картина “Изпращането на свети Методий” от 1980 г. Тя е в размери 3 на 4 метра и е дарена от дъщерите на художника Милкана и Ралица Русеви. Картината вече е в галерията и е подготвена за експониране.

Откриването на изложбата ще бъде на 13 юни, вторник. Преди това в галерия Дарение “Колекция Светлин Русев” ще бъде открита зала “Ателието”. В нея ще бъдат показани лични вещи на акад. Русев.

Очаква се гост на събитията да бъде вицепрезидентът Илияна Йотова.

БТА припомня, че специална изложба подготвя и Съюзът на българските художници по повод рождения ден на акад. Светлин Русев. Тя ще бъде открита в галерията на ул. “Шипка” 6 на 14 юни.

Източник: Посоки Плевен – Новинарски сайт

Подобни публикации

Back to top button