Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниСпорт
Популярно

Проведоха конни надбягвания в град Левски

Второто издание на конните надбягвания и конкурси в град Левски се проведе на 19 –ти март.

Празникът има за цел възраждане на старите български традиции и обичаи на Тодоровден, е казал Тома Терзиев и е пожелал успех на участниците. Той е подчертал, че община Левски е една огромна палитра от етноси и в този ден показва на България, че тези етноси могат мирно, съвместно да съществуват.

Кметът на Община Левски Любка Александрова е поздравила организатора и водещ, общинският съветник Емил Йорданов и всички на празничното събитие. „Интересът към празника е голям, а това показва, че традицията е жива,  необходимо е само да се събираме заедно всяка година. Радвам се, че след прекъсването след 2020 г. заради ковид кризите вече имаме възможност да се събираме да празнуваме. Благодаря, и много се радвам на хората, които продължават да се занимават с коне, с тяхното отглеждане и възпитание. Това не е никак лесно в наше време. Чудесна е тази българска традиция и аз вярвам, че всяка година тук празникът ще става все по-пъстър, по-голям, весел и ще събира все повече красиви коне и добри жокеи. Пожелавам успех на всички участници!”

В направление „Гладко бягане“, първо място е спечелил Станчо Асенов от село Глогово, Тетевенско с кон Император.

Анатоли Раев от град Левски се е класирал на трето място с кон Истамбул.

В направление „Надбягване с двуколки на рисисти коне“ на първо място се е  класирал Стилиян Костов от град Славяново с кон Франческа Халяри.

Първото място в направление „Теглене с шейна“ е спечелил Иво Илиев от град Кнежа с кон Хектор. Конкурсът за най-красив кон е спечелен и е на първо място кон Бине на Петър Бинев от село Дисевица.

От град Левски в конкурса са участвали и Льони Симеонов с кон Вирус, за най-красив кон и Красимир Илиев в надбягването с двуколки с кон Боран.

Медали , купи, грамоти и парични награди са получили класираните на първо, второ и трето място, а всички участници- грамоти за участие. В надпреварата са участвали 50 коня.

Източник: https://www.plevenpress.com/

Подобни публикации

Back to top button