Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Пожарната в Плевен показа пожаро-тактическо занятие и симулация на транспортно произшествие

В навечерието на професионалния празник на българския пожарникар – 14 септември, в Плевен организираха пожаро-тактическо занятие и симулация на транспортно произшествие. Eкипи показаха как се действа при пътен инцидент.

“Цяла седмица – до 17 септември, традиционно отбелязваме седмицата за пожарна безопасност. Това е инициатива на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, която се изпълнява от всичките й териториални структури”, каза комисар Станислав Атанасов, директор на регионалната дирекция в Плевен.

В града до петък са обявени дни на отворените врати. Има открити преки телефонни линии, на които гражданите могат да се осведомят по всички въпроси, които касаят нашата дейност, да поставят техни лични и частни въпроси, посочи той. По думите му службите са отворени за посещения и разглеждане на наличната техника, с която разполагат структурните звена.

Проиграването в навечерието на празника възпроизведе факти и обстоятелства на реално настъпила катастрофа. В демонстрацията участваха екипи на районната служба “Пожарна безопасност” в Плевен, медици от Спешна помощ и доброволци към Български червен кръст в областния град. Много деца с интерес наблюдаваха пожарните автомобили.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button