Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Плевен е домакин на ”Парад на модата” на 25 юни

Плевен е домакин на ”Парад на модата” с участието на 14 български дизайнери. Това съобщи за БТА Георги Ангелов – режисьор и хореограф на шоу-концерта.

Седемдесет и третото издание на единствения по рода си спектакъл у нас ще отбележи специалния юбилей – 2Х35 – на една от неговите основателки, дизайнерката Светла Димитрова, която е родена в Плевен и е носителка на поредица от национални награди в тази сфера, отбеляза Ангелов. Той допълни, че е отделил доста врече, за да подготви момичетата, които ще представят с пластика и танц около 200 облекла от българската мода на сцената на Драматично-кукления театър ”Иван Радоев” на 25 юни, неделя.

Зрителите, които следят модните тенденции, вече могат да си ангажират места в салона на театъра, уточни Ангелов. Тази година има акцент върху творчеството на дизайнери, носители на голямата награда ”Златна игла”, създатели на облекла, които са показани на ревюта в Милано и други европейски градове. В Плевен се събират с нови колекции модни къщи от София, Варна, Благоевград и Кипър.

Националният пресклуб на БТА в Плевен е медиен партньор на културното събитие. То се организира за 34-та година под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански, с подкрепата на Сдружение ”Плевенски обществен фонд – Читалища”.

След спектакъла колекциите се разпродават и всеки зрител има възможност да си тръгне с харесана от него дреха, създадена от водещ дизайнер, каза Ангелов.

В концертната програма ще се включи със солово изпълнение цигуларят Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония. На сцената ще се изявят танцова формация ”Адреналина”, поп изпълнителите Стефани Славчева и Марина Бадева. Повечето плевенски хотели са подкрепили създателите на поредното издание на ”Парад на модата”, каза Ангелов. Според него събитието се превръща в едно от знаковите за града, което е привлекателно за културен туризъм. По традиция за случая идват десетки ценители на модата от цялата страна, изтъкна той.

Източник: BG Север – Новини на часа – Информационен сайт

Подобни публикации

Back to top button