Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Фолклорните приумици в Червен бряг

Фолклорните приумици в Червен бряг продължават да се радват на голям интерес В събота над 100 изпълнители взеха участие в поредното издание на Регионалния конкурс „Фолклорни приумици” в Червен бряг. Той се организира за 17-та година от Читалище „Никола Й. Вапцаров 1908” с
подкрепата на Община – Червен бряг.

На Благовещение на червенобрежка сцена се изявиха десетки талантливи деца и младежи от Монтана, Левски, Плевен, Пордим, Тетевен, Дряново, Черни Вит, Кнежа, с. Селановци, с. Галиче, както и представители от Община – Червен бряг. За първи път на този конкурс се явиха и участници от гр. Пазарджик.

Със специален поздравителен адрес всички те бяха приветствани от кмета на Община – Червен бряг – д-р Цветан Костадинов.

Публиката имаше удоволствието да се наслади на над 60 индивидуални изпълнители на народни песни, на популярни и не толкова познати музикални композиции за пиано, акордеон, китара, кавал, гъдулка и гайда. Очарованието на празника допълниха и няколко камерни формации и дуетни изпълнители. Наред с аплодисментите на публиката, труда и усилията на децата бяха възнаградени и с професионалните оценки
на журито, съставено от преподаватели в Националното училище по изкуствата в Плевен.

Организаторите бяха осигурили за всички участници грамоти и диплом поощрение, а на класиралите се на призовите места бяха връчени съответните медали. Имаше и една специална награда за най-малките участници – 4-годишните певци Даниел Христов и Галя Драмалиева от гр. Кнежа.

По единодушното мнение на журито и неговия председател, музикалния педагог Елка Недялкова, „Фолклорните приумици” в Червен бряг са един истински празник на духа, който трябва да пребъде във времето.

Давайки сцена за изява на десетки талантливи деца, форумът успешно изпълнява своята мисия и принос за съхраняване и популяризиране на българското песенно и инструментално фолклорно изкуство.

Източник: Плевен Нюз – Новини от Плевен

Подобни публикации

Back to top button