Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Хор “Гена Димитрова” представя концерт “Великден” в Плевен

Концертът „Великден” на Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева ще бъде представен пред ценители на музиката в Плевен на 6 април. Културното събитие ще се състои при свободен вход в Художествената галерия „Арт център – Плевен”, съобщиха за БТА организаторите.

Клавирният съпровод ще бъде на Мариана Мирчева. В програмата е включена източноправославна, западноевропейска и съвременна духовна музика. Режисьорът Димо Дешев е подбрал свързващи текстове между отделните музикални творби, които сам ще изпълни. Гост-солистка ще бъде Ваня Бонева. Ще пеят и солистите на състава Милена Йотова, Боряна Бешева, Валери Цолов и Даниел Меса. Както БТА съобщи, професионалният смесен хор на Община Плевен е подготвил и Великденски концерт, който ще представи на 12 април съвместно с Плевенската филхармония. Той ще прозвучи в напълно реконструираната общинска концертна зала „Катя Попова”. Ще бъдат изпълнени „Реквием” и Концерт за цигулка и оркестър №2 от Волфганг Амадеус Моцарт под диригентството на маестро Драгомир Йосифов. Солисти ще бъдат Красимира Султанова – цигулка, Пламена Гиргинова – сопран, Анелия Дечева – мецосопран, Георги Султанов – тенор, и Александър Носиков – бас.

Третата изява на хор „Гена Димитрова” ще бъде участието му в най-новата постановка на операта „Травиата” от Верди в Летен театър „Кайлъка” на 27 юни. Общинският хоров колектив е наследник на оперния хор от закритата преди повече от две десетилетия държавна опера “Христо Бръмбаров” в Плевен. Съставът и до днес реализира множество разнообразни концерти с класически и съвременни творби, оперни и оперетни спектакли с Плевенската филхармония с амбицията да се продължава дълголетната музикална традиция в града.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button