Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Спортните клубове в Плевен и тази година ще получат финансова подкрепа от общината

Спортните клубове в Плевен и тази година ще получат финансова подкрепа от общината. Решението за това бе взето на днешната сесия на Общинския съвет като предложението бе внесено за разглеждане от кмета Георг Спартански.

Пред съветниците той обясни, че при условията на действие на т. нар. т.нар. “удължителен закон” до приемане на Закон за държавния бюджет, общината не може да харчи повече, отколкото през миналата година.

“Има трайно разбиране у мен, а и у общинските съветници, че трябва да подпомагаме спортните клубове, въпреки всички неразбории в държавата”, подчерта Спартански.

Според приетото днес решение със 140 000 лв. ще бъде финансирана детско-юношеската школа (ДЮШ) на общинския футболен клуб “Спартак”. С 60 000 лв. ще се подпомогне ДЮШ на футболен клуб (ФК) “Вихър” в град Славяново, още 20 000 лв. се дават за ДЮШ на ФК “Спартак 1919”, 80 000 лв. за ДЮШ на Сдружение “Баскетболен клуб Спартак – ПЛ”.

С 210 000 лв. ще бъде подкрепена от общината и дейността на спортните клубове, които отговарят на изискванията на общинската Наредба 33. С по 1000 лв. ще бъдат подпомогнати и шест футболни клуба в малките населени места в общината, в случай че участват в първенствата на Областния съюз на Българския футболен съюз. 25 000 лв. са определени за организирането и провеждането на ученическите общински игри.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button