Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Великденската благотворителна кампания на Сдружението на сираците ще подкрепи деца в неравностойно положение

Великденската благотворителна кампания на Националното сдружение на сираците в България (НССБ) продължава. Събрани са вече три хиляди лева, но ще са необходими още средства, за да зарадваме над сто деца в неравностойно положение, каквато е нашата цел. Това съобщи за БТА Слави Михайлов, председател на организацията.

Той посочи, че идеята на инициативата “Великден за всяко дете”, която се превърна в традиционна за сдружението, е да бъдат осигурени празнични торбички с лакомства на деца, настанени в социални центрове в Пордим, Роман, Лом, селата Згалево, Садовец и такива от семейства в затруднено положение.

“Надяваме се заедно да успеем отново да доставим радост на децата в навечерието на великденските празници. Специално за тези от центъра в град Роман искаме да организираме и еднодневна екскурзия до Плевен, като им осигурим транспорта, обяд и празнична торбичка с лакомства”, каза още Михайлов.

Средствата за кампанията се набират по сметка на НССБ, която е публикувана на официалната му страница на сдружението във фейсбук.

БТА припомня, че Сдружението на сираците провежда и тази година година друга своя популярна благотворителна инициатива – в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение. Очаква се да бъдат подпомогнати с тоалет и обувки за бала 19 абитуриенти от училища в Плевен, Кнежа, Никопол, Белене, Долна Митрополия, Ябланица, Варна и Лом.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button