Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Творби на деца от арт школа „Колорит“ в Световния музей на детското изкуство във Франция

Творбите на 21 деца от арт школа „Колорит“  вече са част от колекцията на  Световния музей на детското изкуство към Центъра на ЮНЕСКО „Луис Франсоа“ в град Троа – Франция. Тези творби са взели  участие в  Международния конкурс за пластични изкуства “Пътуването – мечта, или кошмар“, съобщи Майя Ананиева, арт педагог на школа „Колорит“.

Конкурсът е мащабен  Проект на ЮНЕСКО за изкуство, който надминава думата „състезание“ , тъй като целта е запазване на  прекрасните детски рисунки като свидетелство за нашето културно многообразие  и като памет на човечеството. Тази година темата е продиктувана от условията на пандемията от covid-19, когато пътуването е ограничено в материални свят, но е възможно в мечтите и въображението. Малките художници  от школа „Колорит“ са нарисували своите приказни мечти за пътуване, те  получават „Сертификат за чест“  на ЮНЕСКО  и Фондация „Спомен за бъдещето“.

Източник: infoPleven – Новини от Плевен

Подобни публикации

Back to top button