Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Социален проект за деца с увреждания

Община Плевен получи одобрение на социален проект за ранна интервенция на деца с увреждания

Община Плевен получи одобрение на социален проект за ранна интервенция на деца с увреждания. Това дава възможност грижите в утвърдения вече Регионален център да не прекъсват, защото са осигурени за още 20 месеца европейски средства в размер на малко над 390 хиляди лева. Това е първият проект за новия програмен период в Плевен.

Ако попаднете на страницата на Регионалния център за ранна интервенция на деца с увреждания в Плевен ще се впечатлите от многото благодарности на родителите, получили помощ през годините. Тази дейност – да се помога на децата при необходимост – ще продължи благодарение на одобрен нов проект с европейски средства.

Стефан Милев, заместник –кмет в направления „Проекти и хуманитарни дейности“
Стефан Милев, заместник –кмет в направления „Проекти и хуманитарни дейности“

“Това е социален проект, който работи в Община Плевен над 4 години. Този Център за ранна интервенция, който беше създаден през предишния програмен период, нямаше да има възможност да функционира, а там имаме над 1500 потребители – деца на възраст до 10 години. Чрез различни дейности успяваме да направим живота им, а и този на техните родители, по-лесен. Предоставят се интегрирани социални услуги и индивидуални услуги със специалисти. Подпомагаме процеса по изграждане на родителски умения. Осъществяват се консултации по семейно планиране и превенция на болестите при децата” , обясни Стефан Милев, заместник –кмет в направление „Проекти и хуманитарни дейности“.

Хиляди са децата, консултирани тук, затова от общината подготвят нов проект, убедени ,че трябва да продължи работата на центъра , разширява се и обхвата на децата.

“Община Плевен подаде към ОП „Развитие на човешките ресурси“ проект, който беше одобрен. 391 хиляди лева е бюджетът му. Той ще се изпълнява в рамките на 20 месеца. Капацитетът на потребителите ще бъде увеличен на 2700 деца”.

Проектът обхваща здравно-социални услуги от 24-те населени места на Община Плевен, посочи още той.

“Услугата  е много търсена и разпознаваема. Всички услуги са безплатни за родителите”.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button