Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Слънчевият часовник дочака да го огрее

Въпреки облачното време слънчевият часовник в Градската градина дочака своя миг – в момента на откриването му един лъч срамежливо го погледна от небето и най-древният уред за измерване на времето показа, че изостава само с петнайсетина минути от своя по-модерен съперник, монтиран в кулата на Общината. За точността на хрониките от днешните за бъдещите времена ще уточним, че новата придобивка на плевенчани показваше десетина минути преди 11 часа, но е много вероятно през предстоящите топли месеци слънчевият часовник да се самосверява.

Слънчевият часовник на централната алея в Градската градина е идея на организацията Инър Уил. Плевенската структура на световния дамски неправителствен клуб го дарява на своите съграждани по повод 100-годишнината от основаването на INNER WHEEL. Съоръжението е дело на архитекта Стефан Шекеров, за когото президентът на плевенския клуб професор Снежана Тишева заяви, че неговият ентусиазъм е бил най-голям. При прерязването на лентата кметът Георг Спартански изрази плаха надежда, че поне тази новост в Градската градина няма да бъде поругана от вандалите, които вилнеят нощем наоколо.

Източник: ОП “Общински медиен център” – Плевен

Подобни публикации

Back to top button