Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Регионалната библиотека организира занимания за децата през юли

Регионална библиотека “Христо Смирненски” в Плевен организира образователни и забавни занимания за децата през месец юли.

Началото на станалия вече традиционен Детски летен университет под наслов “През юли в Игротеката – весел кът на знание, технологии, изкуство, игри и приятелство”, бе дадено днес с артистична програма, подготвена от детската студия при Драматично-куклен театър “Иван Радоев” и актрисите Мариета Калъпова и Ива Николова. Младите театрали представиха откъс от своето представление “Спящата красавица”.

“С грижа и внимание за нашите най-малки читатели на библиотеката подготвихме разнообразна, балансирана, интересна и забавна, но в същото време и полезна програма от интерактивни модулни занимания, водени от специалисти ментори от различни области на знанието”, каза за БТА Павлина Цветкова, главен библиотекар на Детски отдел и на отдел “Чужди езици“.

Летните занимания в библиотеката са предназначени за деца от 8 до 12 години. Тук те ще могат, докато се забавляват, да обогатят и знанията си по различни учебни дисциплини, да създадат нови приятелства, да изявят себе си, дори да открият свои нови таланти. В програмата са включени уроци по народни танци, забавна роботика, интерактивно занимание по английски език, психологически трейнинг за личностни и социални умения и други.

“Нашите интерактивни летни занимания са лишени от училищния стрес и напрежение за оценки. При нас има само усмивки, забавления, работа в екип, формиране на ценностно и положително отношение към книгата и четенето и разбира се, много награди от библиотеката”, подчерта Цветкова.

Заниманията от Детския летен университет ще се провежда всеки вторник и четвъртък до края на месеца. Всяка сряда е запазена за прожекция на любими анимационни филми. Началото на заниманията е от 10:30 часа.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button