Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Представят традициите на банатските българи по проект в село Гостиля

Народно читалище „Георги Сава Раковски–1927“ село Гостиля Ви кани на „Празник на традициите, обичаите и храната на банатските българи“ на 17.06.2023 г. в село Гостиля, община Долна Митрополия. Празникът е организиран в рамките на проект „Популяризиране на нематериалното културно наследство на банатските българи в село Гостиля“, по сключен Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG06RDNP001-19.457-0002-С01, финансиран чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група Долна Митрополия – Долни Дъбник от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Каним Ви за един ден да се потопите в красотата на банатския бит, култура и фолклор в село Гостиля!

Избрали сме датата на нашия Църковен празник, затова ще можете да присъствате и на тържествената литургия в храм „Непорочно Сърце Мариино“, която ще бъде отслужена от епископа на Никополската епархия – монс. Страхил Каваленов.

След литургията ще можете да се насладите на банатските вкусотии, да разберете повече за нашите традиции и обичаи и да видите магията на банатския фолклор!

С уважение,

НЧ “Георги Сава Раковски 1927“

с.Гостиля, община Долна Митрополия

Източник: Плевен За Плевен

Подобни публикации

Back to top button