Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Община Белене изпълнява два европейски проекта в програмния период 2014-2020 г.

Това съобщи кметът на общината Милен Дулев по време на конференцията "Европа в България: Общо бъдеще"

Община Белене изпълнява два европейски проекта в програмния период 2014-2020 г., съобщи кметът Милен Дулев на местната конференция по проект “Европа в България: Общо бъдеще”, която започна в Националния пресклуб на БТА в областния град. Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия.

По думите на Дулев единият проект, на стойност близо 2 млн.лв., е за предотвратяване на бедствия и аварии, по който община Белене е закупила техника – багери и вишки за предотвратяване на бедствия. Другият проект е с румънския град Констанца, с бюджет от 1,2 млн.лв., информира кметът на община Белене. Той каза, че е създадена местна инициативна група Белене-Никопол, която включва три програми – “Развитие на селските райони”, “Околна среда” и “Иновации и конкурентоспособност”, по която са инвестирани над 8 млн.лв.

По програма “Околна среда” има подадени три проекта, които се изпълняват и приключват. По програмата “Иновации и конкурентоспособност” проектите са общо шест за общините Белене и Никопол, а по програмата “Развитие на селските райони” – за над 3 млн.лв., информира Милен Дулев. По думите му един от проектите, реализиран по програмите, е проектът “Крайдунавски парк”, с който Община Белене се гордее, защото Общината се старае да се отваря към р. Дунав. С реализацията на проекта Община Белене съчетава крепостта Димум, уникална за района, съществува от I век до IV век по цялото римско присъствие по нашите земи, и природен парк Персина, който е единствен на река Дунав, каза Дулев. Малко е известно за този парк, но през създаването му на негова територия през 2000 г. е имало над 150 вида птици, в момента те са над 250 вида. Единственото място в нашия район, където могат да се видят пеликани, това са островите на р. Дунав и природен парк Персина, каза още Милен Дулев.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button