Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Георг Спартански ще се кандидатира за трети кметски мандат

Кметът на Община Плевен Георг Спартански обяви, че ще се кандидатира за трети мандат на предстоящите местни избори на 29 октомври. Той направи това минути след официалното честване на 6 септември – денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия:

„Неслучайно днес на тази дата, както преди 4 години, реших да отговоря на един въпрос, който в последните седмици и месеци ми се задава ежедневно. За да прекратя всякакви спекулации желяая да направя това изявление публично, както съм го правил винаги. Неслучайно съм избрал 6 септември на същото място – мостчето над водната каскада – един от съвременните символи на Плевен, която с усилията на нашия екип възстановихме. Това мостче е символ и на Съединението, когато има мостове между хората, държавите, общините. Между политиците и политическите партии. Мостът значи общ път в една посока. Това е мостът, който свързва миналото с настоящето на Плевен.

Имахме тежък мандат последните четири години. Веднага след старта на втория ми кметски мандат започна пандемия. В тази пандемия всички загубихме наши приятели, наши близки, наши роднини. Аз загубих майка си. Беше трудна обстановка с режим на ограничения. Трябваше да се справяме с тежки ситуации, но аз се гордея със своя екип, защото ние не оставихме града на произвола на съдбата. Запазихме финансовата стабилност, развихме и надградихме съществуващите системи в всяка една сфера – културна, образователна, инфраструктурна. Забавянето на много от проектите заради това, че имахме 5 парламентарни избори и на практика държавата не функционираше или, ако функционираше беше само благодарение на местните власти. Постигнахме доста резултати, които хората с непредубеденост можаха да усетят и оценят. Тъй като работата не е свършена, тъй като моя екип не е свикнал да си оставя нещата по средата, тъй като в реализация и разработка са десетки проекти, на стойност, която надвишава стотици милиони левове. Всички те са насочени в зелената природа, в инфраструктурата, в образователната сфера, в транспорта, в спорта на Плевен. Ние трябва да довършим нашата работа, ако получим доверието на нашите съграждани.

Ние сме били на общественото внимание, работили сме прозрачно, всички могат да оценят и постигнатото и нерешените проблеми. Когато започне предизборната кампания ще говорим, както за успехите, така и за нерешените въпроси, които стоят пред бъдещето. Ше говорим за проектите с осигурено финансиране, проектна реализация, готовност за реализация.

Независимо от трудностите, аз мисля, че постигнахме добри резултати за Плевен. Винаги може да се очаква и повече. Благодаря на хилядите граждани на Плевен за разбирането, съдействието и подкрепата, която срещам ежедневно – на улицата, в моя работен кабинет и в мрежите за социална и лична комуникация! Имаме своите задължения към тези хиляди хора, които ни подкрепят и ни вярват и които са ни гласували своето доверие. Благодаря и на всички критици, защото само Бог е безгрешен. Конструктивната критика помага изключително в нашата работа.

На тези, които ще си служат с черен пиар, нападки и лъжи няма да обръщаме внимание. Ще бъдем позитивни, ще говорим за решените въпроси, ще говорим за това, което предстои в бъдеще – прозрачно, публично, открито, както сме го правили винаги. Ще приемаме съветите и предложенията на гражданите, както досега. Ще се стремим да постигнем очакванията, които ни възлагат хората.

Затова с благодарност за силната подкрепа, с удовлетворение за постигнатите резултати, с ясно осъзнаване на нерешените проблеми, за които имаме готовност как да бъдат решени в бъдещето. Най-вече с очакване за една стабилна политическа ситуация на национално ниво, която да ни даде възможност да работим в синхрон и диалог, днес официално заявявам, че ще издигна кандидатурата си за кмет на Плевен, за да довършва започнатата работата. Ще продължавам да работя със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето“.

Георг Спартански заяви, че няма да бъде издигнат от политическа сила, а от гражданите на Плевен, чрез инициативен комитет.

Източник: Плевен прес

Подобни публикации

Back to top button