Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Есенен салон представя творби на плевенски художници в галерия “Илия Бешков”

Есенен салон на плевенските художници представя 45 автори с над 90 творби в Художествена галерия “Илия Бешков”. Изложбата е една от традиционните, заедно с пролетния салон, които се организират от Дружеството на плевенските художници всяка година.

Тази година есенният салон е изключително богат. Представени са творби на нашия колеги в различни техники и стилове – живопис, графика, произведения от бронз, керамика, текстил, каза пред БТА новоизбраният председател на Дружеството Николай Неделчев – Кокала. Според него в настоящата есенна изложба се наблюдава надграждане в показаните творби като тя привлича и много посетители, които ценят изобразителното изкуство.

За първи път в есенния салон участват и млади автори, което е добър знак за нашето дружество, добави Неделчев. Той припомни, че в началото на октомври отново в галерия “Илия Бешков” бе представена изложба с произведения на млади художници, свързани с Плевен.

Есенният салон може да бъде разгледан до края ноември.

В навечерието на Коледа плевенските художници ще представят още една своя обща изложба – този път в Арт центъра в Градската градина.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button