Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Детска работилница за Коледа в Историческия музей

Регионалният исторически музей в Плевен кани деца да участват в работилница за изработване на сурвачки и коледно-новогодишни картички с традиционни мотиви. Това съобщи за БТА Миглена Николаева, ръководител на отдел “Етнография” в музея.

Работилницата ще се състои от 19 до 22 декември (вторник – петък) от 09:30 до 16:30 часа в експозиция “Традиционен бит и култура”.

Децата, които искат да участват и сами да изработят традиционни сурвачки и да научат повече за коледните обичаи в Плевенския край, трябва да носят дрянова или черничева пръчка, нанизани пуканки и сушени плодове, игла, конец, ножица, лепило, цветни моливи и пастели. Музеят ще осигури вълнена разноцветна прежда и други помощни материали, необходими за изработването на сурвачките и картичките. Участие могат да вземат всички ученици при предварително записване, уточни Николаева.

Музеят в Плевен по традиция организира работилници за деца в навечерието на различни празници. Интересът към тях се увеличава всяка година, отчитат от културния институт. Работилници за сурвачки се провеждат вече повече от десет години. През миналата година участие взеха повече от 500 деца.

БТА

Подобни публикации

Back to top button