Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

В община Гулянци раздадоха 600 червени яйца за абонатите на социалния патронаж и услугата “Топъл обяд”

В община Гулянци раздадоха празнични великденски пакети на абонатите на Домашен социален патронаж и услугата “Топъл обяд”. Това съобщи за БТА Надя Любенова, главен специалист “Образование, здравеопазване и социални дейности” в местната управа.

Празничният пакет за всеки потребител на социалните услуги включва червено яйце, козунак и пожелание от кмета на общината Лъчезар Яков. Общо боядисаните в червено яйца са 600.

“С тази наша инициатива искаме да зарадваме възрастните, самотно живеещите и хората в нужда, да им подарим усмивка за празника и да им покажем, колко са важни те за нас”, подчерта кметът.

БТА припомня, че община Гулянци подпомага нуждаещи се хора с безплатен обяд от 2009 година насам по различни програми и проекти. Топъл обяд се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. До 30 септември 2025 г. е осигурено финансирането за предоставяне на супа, основно ястие, хляб и поне веднъж в седмицата десерт, на 200 потребители от всички населени места на общината, всеки делничен ден.

В отговор на нуждите на възрастното население и на хората с увреждания в общината повече от 25 години съществува Домашен социален патронаж. Безплатната храна се приготвя и разнася от Домашния социален патронаж в Гулянци. Неговият капацитет е за 500 души.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button