Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

В КНЕЖА ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА С ТВОРБИ НА ЛЮБЕН ДИМАНОВ

Тя ще бъде открита по случай отбелязване на 90-годишнината от рождението му

В Кнежа предстои да бъде открита изложба с творби на талантливия художник Любен Диманов. Това съобщи кметът Илийчо Лачовски на своята официална страница във Фейсбук.

“За мен е удоволствие да споделя с Вас, че съвсем скоро ще открием изложба с творби на талантливия художник и наш съгражданин Любен Диманов. Тя ще бъде открита по случай отбелязване на 90-годишнината от рождението му”, написа кметът на Кнежа.

Любен Диманов е роден през 1933 г. в Кнежа. През 1959 г. завършва специалност „Декоративно-монументални изкуства” в Художествената академия в София. Художникът трайно се насочва към графиката, илюстрацията и рисунката. Паралелно с това се изявява и в сферата на живописта и стенно-монументалните изкуства. През 1972 г. организира първата си самостоятелна изложба в Кнежа. Следват изложби в София, Стокхолм, Лондон, Париж, Дюселдорф, Цюрих, Лион, Осло, Люксенбург, Копенхаген, Виена и много други.

Изложбата ще бъде открита на 19 април от 16:30 ч. в Общински исторически музей гр. Кнежа.

 

Източник: Последни новини от България: политика, бизнес, спорт, общество – pleven.utre.bg

Подобни публикации

Back to top button