Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Три спектакъла и творческо ателие за деца са в програмата на 11-ата “Нощ на театрите”

Три спектакъла и творческо ателие за деца са част от програмата на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен, с която ще се включи в инициативата “Нощ на театрите”. Това съобщиха за БТА от театъра.

Символичното начало на “Нощ на театрите” за цялата страна ще бъде поставено в петък (17 ноември), в Плевен – на голяма сцена с обновения спектакъл “Хамлет” на режисьора Ованес Торосян. В ролята на датския принц е звездата на плевенския театър Антъни Пенев. В мащабния проект участват още 21 актьори и 70 човека екип – всички те отдадени да разкажат свещения театрален текст “Хамлет” в превод на Гео Милев, казаха от театъра.

На 18 ноември, когато е същинската “Нощ на театрите”, в плевенския театър ще бъдат поканени първо най-малките зрители. За тях сутринта ще бъде представено “Тигърчето Спас и малкото голямо слонче”, а по обяд врати ще отвори творческо ателие за деца.

Нощта на театрите в Плевен ще продължи с премиерния спектакъл “4+1” по пиеса на Димитър Кабаков. Представлението ще се състои в Артцентър “Плевен”. “4+1” е посветен на художника Янаки Манасиев (1932 – 1978). Режисьор на спектакъла е Надя Панчева, сценографията и костюмите са дело на Ясмин Манделли. В “4+1” участват актьорите Ирена Ненчева, Дориана Гълъбова, Маргарита Костова, Мариета Калъпова и Сергей Константинов.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button