Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Посланици на европейски идеи

Младежи ще станат посланици на европейските идеи и ценности сред свои връстници в пет града на област Плевен

Младежи ще станат посланици на европейските идеи и ценности сред свои връстници в пет града на област Плевен. Това стана известно на проведена днес в Националния пресклуб на БТА пресконференция на Сдружение “Плевенски обществен фонд “Читалища”. 

Даниела Димитрова, председател на сдружението, обяви, че вече е започнала работата по новия проект “Европа на младите хора”, който ще се изпълнява по Националната програма за младежта към Министерството на младежта и спорта. Финансирането му е в размер на 32 526 лв. Той ще се изпълнява в партньрство с пет читалища – “Георги Парцалев 1901” в Левски, “П.Р. Славейков 1923” в Гулянци, “Просвета 1927” в Долна Митрополия, “Неофит Рилски 1872” в Тръстеник и “Паисий Хилендарски 2001” в Славяново.

Основната цел на нашия проект е да приобщим младежите от малките населени места към европейските идеи, да помогнем да се преодолеят скептичните им нагласи по отношение на бъдещето развитие на Европейски съюз, подчерта Димитрова.

В момента се извършва подбор на 25 младежи в училищна възраст – по пет във всеки град. Те ще бъдат подготвени за водещи на неформални информационно-образователни европейски уроци, които ще се проведат с техни връстници от родните им градове. Целта е лавинообразно в дейностите по проекта да се включват все по-голям брой младежи, като разпространената информация да достигне до над 4000 млади хора от 11-те общини на Плевенска област.

В резултат на работата по този проект искаме да изградим мрежа от младежи, които да имат знания, компетенции и да работят в екипен дух, добави Димитрова.

Атанас Кършев, главен експерт към Министерството на младежта и спорта в областите Плевен и Ловеч, изрази увереност, че проектът ще помогне да се преодолее скептицизма у младите хора, те да станат по-уверени.

Като финал на проекта се планира да се организират пет хепънинга под наслов “Многоцветна Европа”.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button