Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноТОП новини

Момичета ще пресъздадат пролетния обичай лазаруване в Плевен тази събота

Момичета ще пресъздадат пролетния обичай лазаруване в Плевен тази събота. Това съобщи за БТА Георги Стоянов от организаторите на събитието. То ще се състои на откритата сцена в „Панорама мол Плевен” на 8 април.

Лазаруването, е обичай, който е разпространен у нас и по традиция се практикува на християнския празник Лазаровден, в събота, преди Цветница. Празничното настроение в Плевен ще бъде създадено от момичетата на народния хор при Детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Нашенчета” с ръководител Петя Банева. Плевенският състав е създаден при Центъра за работа с деца и има много почитатели.

Обичаят ще бъде пресъздаден със свободен вход за публиката. „Децата ще бъдат облечени в народни носии, с венчета в косите. Изпълнявайки обредни песни, малките лазарки ще донесат радост и пролетно настроение на всички присъстващи – малки и големи”, каза Стоянов. Откритата сцена продължава традицията всяка събота да радва децата и техните родители, цели млади семейства, с интересни срещи с изкуството, спорта, с известни личности, с популярни и по-малко познати на публиката изпълнители със свободен вход.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button