Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчани

Кнежа празнува 80 години от обявяването си за град

Кнежа празнува днес 80 години от обявяването си за град. През целия ден са предвидени различни инициативи, посветени на значимата годишнина, съобщават от общината.

Празникът започва със свещеническа литургия в храм “Света Троица”. Благотворителна изложба с глинени съдове, изработени от деца с помощта на майстор Захари Иванов, и плакети ще бъде открита във фоайето на читалище “Борба 1896”.

По случай годишнината в Общинския исторически музей ще бъде представен алманах “80 следи в историята”, посветен на известни личности, свързани с Кнежа. На площад “Пенчо Янкулов” от 17:00 часа ще се състои церемония по издигане на знамената с участието на Национална гвардейска част.

Празникът ще продължи в 17:30 часа в големия салон на читалище “Борба 1896” с програма на Представителния ансамбъл на въоръжените сили. По традиция финалът на честванията ще е със заря.

Празникът на град Кнежа се отбелязва с решение на Общинския съвет от 1998 г. Село Кнежа е обявено за град с постановление 10 на Министерския съвет от 1943 г., обнародвано в “Държавен вестник” на 6 декември 1943 г., показва справка на отдел “Справочна” на БТА.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button