Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Галерия с детски творби от “Златния фонд” на арт школа “Колорит” в Плевен

В Плевен ще бъде открита нова галерия. Тя ще е част от арт център “Колорит”, който ще е разположен в читалище “Съгласие 1869”. Това съобщи ръководителят на арт школа “Колорит” художничката Майя Ананиева.

“Идеята е по един различен начин да покажем на Плевен многообразието на невероятния творчески потенциал на децата от нашия град в областта на изобразителното изкуство и да популяризираме успехите им. Надяваме се арт център “Колорит” да се превърне в място за вълнуващи, представителни артсъбития, изпълнени чрез съвременните възможности и технологии на световния артистичен стандарт”, подчерта Ананиева.

В галерията ще бъдат експонирани детски творби от “Златния фонд” на школата. Тя ще е разположена в първото фоайе към зала “Емил Димитров”, каза за БТА Мая Паскова, секретар на читалище “Съгласие 1869”. Тя подчерта, че идеята за откриване на галерията е продължение на добрите отношения и контакти между културния институт и школата на Майя Ананиева, която започва именно оттук своя творчески възход. Галерията ще е с постоянна експозиция като рисунките ще бъдат подменяни, за да може да се покаже пред публика по-голямата част от богатството от творби на децата, обучавали се в школата през годините и получили своето признание на конкурси в страната и по целия свят.

Откриването на арт центъра и галерията ще се състои на 28 септември. Тогава ще се проведе и тържествена церемония за връчване на награди, завоювани от децата на “Колорит” на международния конкурс “Българска душа на Святата земя” 2023 г. в Израел и от световния конкурс на  ЮНЕСКО, проведен във Франция.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button