Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Българският химн звуча за световните шампиони по спортни ни танци от Плевен Татяна Македонска и Момчил Петков

Плевенската двойка Татяна Македонска и Момчил Петков от клуба по спортни танци „Артефакт” с треньор Люба Валентинова завоюваха златните медали в категория латинотанци при младежите от световното първенство „World Syllabus Championships 2023“ в град Пиeве Ди Ченто, Болоня – Италия. На 26 март българският химн е прозвучал за първи път в 50-годишната история на спортните танци у нас в чест на световни шампиони, състезавали се с още 25 двойки от цял свят.

По повод историческия успех кметът Георг Спартански връчи на победителите  и тяхната треньорка почетни знаци на Община Плевен. От своя страна те му подариха копие от шампионската си грамота, което веднага зае място във витрината с ценни подаръци и отличия. Люба Валентинова благодари за подкрепата, която Община Плевен оказва на клуба с ежегодната субсидия за дейност. Тя е признателна и на Федерацията по спортни танци за пълното съдействие при участието в световното първенство.

Татяна Македонска е на 14 години, ученичка е в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, а Момчил Петков е единадесетокласник в НУИ „П. Пипков”, специалност „Изящни изкуства”.

Те са двойка от скоро, но много бързо се адаптират един към друг, а резултатът е блестящ.

Люба, Татяна и Момчил вече гледат напред и се подготвят за предстоящ национален шампионат по спортни танци, който за пръв път от 20 години насам ще бъде организиран и ще се проведе в Плевен през септември тази година заедно с уникален за града ни международен лагер.

Източник: BG Север – Новини на часа – Информационен сайт

Подобни публикации

Back to top button