Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Водната каскада и фонтаните в Плевен ще заработят с пълен капацитет от 9 май

В Плевен Водната каскада, Големият фонтан, Пеещият фонтан в Градската градина и малките фонтани, т.нар. “глухарчета”, ще заработят с пълен капацитет от 9 май – в навечерието на празника на града. За това съобщават от местната управа.

От там посочват, че в момента се извършва почистване на водните съоръжения, основно измиване, успоредно се правят проби на инсталациите и осветителните тела, тества се звуковата система на Каскадата и Пеещия фонтан.

БТА припомня, че системата от водни съоръжения в Плевен е изградена пред 80-те години на миналия век на площ от около 10 декара. Десетки фонтани, водопади, струйници, басейни и водни огледала, сред които са разположени скулптори от известни български майстори, свързват двата основни площада на Плевен – “Възраждане” с храм-мавзолей “Свети Георги Победоносец” и най-старият в историята градски площад “Свободата”, където днес се издига монументът, посветен на ген. Владимир Вазов и победите на Българската армия.

Водната каскада е особено привлекателна вечер, когато грейва в разноцветни светлини. Стотици прожектори нощем сменят в ритъм цветовете на своите светлини, което създава красива феерия от играта на водата със светлината.

Източник: БТА

 

Подобни публикации

Back to top button