Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

В плевенската галерия “Илия Бешков” е представена фотографска изложба на Тихомир Христов

В Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен е представена фотографска изложба на Тихомир Христов. Това е неговата десета поред самостоятелна експозиция и третата в най-голямата плевенска галерия.

В настоящата изложба показвам различни природни елементи – камък, дърво, пръст, вода, листа, небе, както и няколко натюрморта, мигове от природата, каза за БТА авторът. Към фотографиите той е приложил свои мисли и споделя, че за него “в началото са били знакът и символът, а не словото, то се ражда от тях, както и от изображението”.

Христов разкрива, че в природата намира най-голямо вдъхновение и докато снима, сякаш попада в различен, нереален свят, отделя се от битието.

В изложбата са представени 90 снимки, повечето в макрорежим и без обработка. “Природата е толкова богата, че не позволява да я усложнявам, аз дори се стремя да я опростявам”, твърди Христов.

Част от експозицията е и арт инсталация с пясъчен часовник, фотоапарат и осветление, за да напомни на човек, че животът е един кръговрат.

Заедно с фотографиите, уловили красотата на природата, Тихомир Христов представя и запечатани сцени от театрални представления в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button