Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитика

В Плевен се проведе среща на четири училища по програмата “Иновации в действие”

В Плевен се проведе среща на четири училища по Националната програма “Иновации в действие”. Домакин бе Професионалната гимназията (ПГ) по туризъм “Алеко Константинов”, съобщи за БТА директорът ѝ Малинка Маринова. Гости на плевенското училище са били Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград,  ПГ по облекло, хранене и химични технологии (ПГОХХТ) “Проф. Асен Златаров” в Шумен и Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски”.

В рамките на т.нар. мобилност по програмата са проведени два иновативни урока. Първият е бил посветен на работата на туроператорите и екскурзоводите чрез използване на специализиран софтуер за работа в туристическа агенция. “Учениците влязоха в ролята на туроператори и екскурзоводи и трябваше да обслужват своите  туристи чрез изготвянето на маршрут България – Италия, свързан с местата, където е живяла и работила оперната прима Гена Димитрова”, разказа Маринова.

Вторият иновативен урок е бил свързан със здравословното хранене, енергийният баланс на продуктите, вложени в ястията и консервантите.

Част от срещата е била и кръгла маса, посветена на иновацията като предпоставка за постигане качество на обучението и развитие на креативното мислене при ученици и учители.

Гостите са имали и възможността да разгледат Плевен и забележителностите и да направят туристическа обиколка на града с ученици от специалността “Екскурзоводско обслужване” в гимназията домакин.

“Чрез иновацията, която се прилага в училището ни, се насърчава креативността, предприемачеството, обогатява се професионалният опит и се усъвършенстват комуникативно-дискусионните умения на учениците. Тя е предпоставка за изграждане на комбинирано преподаване в класната стая, съчетаващо практическия опит на хората от бизнеса и педагогическите умения на учителите”, каза още Маринова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button