Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

В Никопол реализират проекта „Дунав за очите, сърцето и небцето”

В рамките на два дни – 13 и 14 май, сдружение „Амур” от град Никопол ще реализира инициативи по проект „Дунав за очите, сърцето и небцето”. Той е естествено продължение на реализирания през 2021 година проект “Дунав – хора, природа и традиции”.

Новият проект си поставя за цел да постигне осезаем принос за развитието на алтернативния туризъм на територията на Никопол и Белене.

Да повиши жизнения стандарт на ангажираните с туризъм лица в района на Никопол, както и да предизвика импулс за нови предприемачески инициативи.

Според авторите на проекта, той ще е важно условие за създаване на трайно сътрудничество между туристически бизнеси извършващи дейност на територията на община Никопол и съседните общини. Това ще е значима предпоставка за създаване на обща туристическа дестинация с по-голям териториален обхват и допълващи се туристически продукти.

Двудневната програма е богата и наситена с прояви, които очертават възможностите за туризъм в общините Никопол и Белене. Ето какво включва програмата:

13-ти май – Никопол

12:00 ч. – разходка с лодка и пикник на брега на река Дунав.

16:00 ч. – културна обиколка на Никопол.

14-ти май – Белене

14:00 ч. – посещение на о. Персин.

12:00 ч. – посещение в с. Асеновци и дегустация на банатски специалитети.

По време на двудневните прояви в Никопол и Белене, ще присъстват журналисти от регионални и национални медии, блогъри и влогъри от София, представители на туристическия бизнес, граждани и гости на двете общини.

Кaкъв проблем адресирате с Вашия проект? Как този проблем е свързан с развитието на частния сектор и демократични институции в България? Направете кратък анализ на съществуващата ситуация и го подкрепете с данни.

Създаването на разпознаваема туристическа дестинация е плавен, сложен и времеемък процес, особено за населени места и общности живеещи встрани от утвърдените туристически маршрути. Необходими са продължителни, системни и целенасочени усилия и финансиране за постигане на тази цел. Настоящето проектопредложението е логично продължение на проекта “Дунав – хора, природа и традиции”, финансиран от Фондация “Америка за България” със сумата от 14 965 лева през 2021 г. Реализираният миналата година проект разкри неподозирано голям потенциал на разходки с рибарска лодка по р. Дунав като търсeна туристическа услуга.  Същевременно даде на общинската администрация мотив да насочва повече усилия и средства за развитието на алтернативния туризъм. Проведените речни турове (за август, септември и октомври са превозени над 400 туриста), натрупаният опит и придобитите нови компетенции от последните месеци ни дават увереност, че новото ни предложение за финансиране ще:

– има осезаем принос за развитието на алтернативния туризъм на територията на Никопол и Белене;

– ще повиши жизнения стандарт на ангажираните с туризъм лица в района на Никопол, както и ще предизвика импулс за нови предприемачески инициативи;

– ще е фактор за намаляване емиграцията и безработицата;

– ще е важно условие за създаване на трайно сътрудничество между туристически бизнеси извършващи дейност на територията на община Никопол и съседните общини. Това ще е значима предпоставка за създаване на обща туристическа дестинация с по-голям териториален обхват и допълващи се туристически продукти.

За тази година има извършени 21 разходки на общо 65 туриста. Има резервации и за лятото.

Описание на всички основни проектни дейности и техните цели.

1. Организиране на двудневен експедиентски тур за български туроператори, влогъри, блогъри и журналисти. През 2021 година бяха организирани две безплатни екскурзии за блогъри като интересът към разходките с лодка, хотел Престиж (единственият хотел в гр. Белене) и о. Персин се увеличи многократно. В рамките на този тур ще бъде се включат следните преживявания за участниците:

– Обяд и презентация на банатска кухня в село Асеново.

– Разходка с лодка до никополската островна група дунавски острови, демонстрация на риболов и пикник на един островите.

– Нощувка в хотел Престиж и вечер с презентация на местни специалитети.

– Културни обиколки на гр. Белене и Никопол.

– Посещение на o. Белене с местен гид и специалист орнитолог

Всяка медия, влогър и туроператор има своя аудитория и клиентела. С повтарянето на инфо тура от миналата година и разширяване на програмата му, ще достигнем до повече и по-различни потенциални клиенти. Към 07.06.2022 г Фейсбук споделяне на Фейсбук профила на Думи в друми има 1.1 хиляди харесвания и 111 споделяния.

1. Промоция на екскурзиите с лодка в социалните мрежи. Разходите ще бъдат изразходвани за заснемане на професионални фотографии от разходките с лодка, ежеседмични публикации във Фейсбук страницата на Сдружението и тяхната платена реклама в най-голямата социална мрежа. Целта е да утроим броя на сегашните последователи на фейсбук страницата ни.

2. Закупуване на “фирмени” униформи на капитаните на лодките, чрез които ще се засили брандовата идентичност.

3. Поставяне на два рекламни билборда (получено е предварителното одобрение на кмета на Никопол) на места с човекопоток от гости на града.

4. Второто издание на фестивала “Дунав – хора, природа и традиции” ще бъде с вечерна културно-кулинарна програма. Исканите средства за участие ще ни осигурят възможност да направим 5 риболовни излета, да наловим риба и да наемем шатра за да направим демонстрационно готвене на рибена чорба по време на фестивала.

Източник: Начало – Плевен прес | Новини и актуална информация Плевен

Подобни публикации

Back to top button