Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Карлос Насар – гордостта на Червен бряг и България

Карлос Насар – момчето от Червен бряг, което стигна до върховете на спорта по вдигане на тежести. Заслугата за това е на неговия треньор Илиян Илиев /R.I.P./Внезапно почина треньорът на Карлос Насар – Илиян Илиев, на когото Карлос посвети своите победи. Зад победите на Карлос стои и неговият характер на боец, майчината грижа през детските години, помощта на спортната общественост в Червен бряг и Федерацията по вдигане на тежести.

Ето какво коментира сайтът Спортал.бг за победата на Карлос Насар:

„Карлос Насар спечели европейската титла по вдигане на тежести в категория до 89 килограма на шампионата на Стария континент в Ереван. Българинът разби тотално конкуренцията и взе първото си отличие от Европейско първенство. Освен всичко друго 18-годишният българин подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, а също така и постави световен рекорд за юноши в изхвърлянето. На всичко отгоре Насар постигна всичко това само в пет опита.

Карлос направи перфектно състезание и показа изумително ниво най-вече в изтласкването. В първото движение записа три успешни опита на 165, 170 и 174 килограма, но остана на втора позиция след представителя на домакините Андраник Карапетян, който изхвърли 178 кг.

В изтласкването обаче Насар просто премаза и конкуренция, и рекорди. Първият му опит от 205 килограма му донесе златния медал, след като веднага след това Карапетян не успя да вдигне 206. Във втория си опит пък българинът директно скочи за подобряване на световния си рекорд с един килограм – 221 и без особени проблеми го постигна. Насар имаше възможност и за още един опит, но реши да не го използва. Така с двубой от 395, което също е световен рекорд, подобрен с три килограма от постижението на италианеца Антонио Пицолато отпреди година. родният талант грабна титлата.

Така Насар взе победата с аванс от цели 21 килограма пред втория Карапетян, а от третия Марин Робу от Молдова с цели 31, което е уникално постижение и сериозна заявка за доминация. За Карлос това е първи златен медал от подобен форум след две сребърни отличия в предишните две издания. Насар има една световна титла от Ташкент 2021, миналата година на шампионата на света българинът постави световен рекорд в изтласкването, но преди това в изхвърлянето бе направил нула и остана извън класирането.

В класирането по медали в Ереван България се изкачи на трето място с две златни отличия – на Насар и Ангел Русев (до 55 килограма) и едно бронзово на Иван Димов (до 61 килограма). По-напред са само тимовете на Румъния (3 златни, 1 сребърен, 1 бронзов) и Турция (2 златни, 1 сребърен, 1 бронзов)“.

Източник: Начало – Плевен прес | Новини и актуална информация Плевен

Подобни публикации

Back to top button