Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Имат ли ефект мерките срещу вандалски прояви в Плевен?

В Плевен от средата на юли полицейски патрули дежурят в централната част на града. Мярката се въведе след среща на кмета Георг Спартански с ръководството на Областната дирекция на МВР. Поводът беше ескалацията на вандалски прояви.

В последните два месеца в Плевен бяха установени редица вандалски прояви . Вече има и осъдителни присъди за вандали, посочи пред БНР кметът Георг Спартански.

„Вандализмът е бич, който съвременното общество  е принудено да търпи поради липсата на адекватна реакция и законова регламентация. За две седмици, откакто действат патрулите и се вижда, че има присъствие на органи на реда, това действа превантивно, а и възпитателно. Трябва отнякъде да се започне“

От години кметовете искат създаване на общинска полиция, защото сегашните инспекторати са твърде ограничени в правомощията си:

„Последният законопроект за създаване на общинска полиция беше внесен преди няколко години от кмета на Стара Загора. Но до този момент подобни законопроекти в НС не са гледани. Трябва да има закон за общинската полиция – по един нормален начин да бъдат регламентирани правата и задълженията й. Това ще даде възможност на националната полиция да се занимава с тежката престъпност

Не може да бъдем безразлични, когато се унищожава публична собственост, категоричен е той.

С камерите можем да си осигурим защита от вандали. Те работят. Залавяме нарушители и ги предаваме на полицията и прокуратурата”.

Необходим е контрол на всички нива, отбеляза Георг Спартански.

“От страна на родителите върху подрастващите им деца, административен контрол и работа на местните власти, които да създават условия за спорт на младите”.

В момента тече процедура по изграждане на скейтборд парк, обяви той.

По публикацията работи: Мария Сивкова – Илиева
Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button