Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Ферма за яйца от Плевен с национална благотворителна кампания

Фермата за отглеждане на кокошки и производството на яйца от с. Горна Митрополия, обл. Плевен, на птицевъда Александър Дъков, е една от шестте български ферми, която се включва в сдружението Български обединени птицевъди (БОП). Всички те целят да променят изцяло модела, по който се предлагат яйцата в България, за да подобрят значително качеството им, чрез скъсяване на веригата на доставка и осигурявайки най-пряк и бърз път от фермите до магазина.

Фермата се включва и в Националната кампания на Български обединени птицевъди и фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми „БОРАК – ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“. В рамките на инициативата БОП се ангажира да дарява по 1 стотинка от продажбата на всяко яйце под марката „Борак“, в опаковки от 6 и 10 броя, в подкрепа на всички действащи инициативи на Фондация „Искам бебе“. Очакваните дневни дарения, при минимална продажба на 30 000 яйца на ден, са в размер на 300 лв. на ден, месечно приблизителната сумата би била около 9 000 лв., а прогнозната годишна –  около 108 000 лв.

Фермата от плевенско развива своята дейност от 1994 година и разполага с 22 дка, от които 7.5 дка застроени стопански сгради. Отглежда 40 000 кокошки и произвежда между 14 – 15 милиона яйца годишно. През годините се е доказала като производител с добра репутация, следвайки високи стандарти за качество и опазване на околната среда. Това са и част от ценностите, които сплотяват шестте семейни ферми в Български обединени птицевъди. Те извеждат работата си в кауза, целяща да създаде повече стойност за всяко яйце, да осигури по-добра перспектива за българските семейни ферми и повиши информираността за значението и ползите от консумацията на яйцата.

Скоро яйцата „Борак“ ще могат да бъдат намерени и в магазинната мрежа в Плевен. Повече за националната кампания и как можете да бъдете полезни прочетете в социалните канали на марката: https://www.facebook.com/eggsborak

Източник: Плевен За Плевен

Подобни публикации

Back to top button