Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПолитикаПрепоръчани

500 деца направиха суровачки в историческия музей

Повече от 500 деца участваха в традиционните работилници за сурвачки и коледно-новогодишни картички на Регионалния исторически музей в Плевен. Това съобщиха от отдел “Етнография”, където се провеждат творческите ателиета.

Освен, че изработиха красиви, шарени празнични картички и сурвачки, децата се запознаха с обредите, свързани с предстоящите празници. Сред участниците в работилниците, които започнаха във вторник и продължиха до днес, бяха деца от детски градини и училища в Плевен и от град Тръстеник.

Музеят в Плевен по традиция организира работилници за деца в навечерието на различни празници. Интересът към тях се увеличава всяка година, отчитат от културния институт. Работилници за сурвачки се провеждат вече повече от десет години.

БТА припомня, че по време на предстоящите празници експозициите на Регионалния исторически музей ще бъдат отворени за посетители на 23, 28, 29 и 30 декември. Първият работен ден от новата година ще е 2 януари.

БТА

Подобни публикации

Back to top button